Lysere tider i Holtanhallen | Ledlight Group illuminates refurbished sports centre in Norway

Publisert i Gjengangeren av Aleksander Limkjær, 9. September 2013Gjengageren3

Lysforholdene i Holtanhallen var et av hovedankepunktene til Norges Håndballforbund da de var på befaring av hallen etter Falks opprykk. Det fikser vi, var beskjeden fra Horten kommune, og nå rett før det braker løs med eliteseriespill er det bedre lysforhold i Holtanhallen enn noensinne. Det sørger tipp topp moderne ledlys for.  

– Er det ikke blitt bra. Dette er vi kjempefornøyd med, sier Trond Hansen i Falk. Fredag var representanter for Falk, Horten kommune og Ledlight Group i Holtanhallen for å vise fram og fortelle Gjengangeren om jobben som er gjort.

– Jeg gjorde en grundig research da det ble klart at lyset skulle skiftes ut. Jeg har tidligere vært skeptisk til ledlys, men nå har kvaliteten steget. Og da er det en stor økonomisk gevinst ved å bruke ledlys. Faktisk så stor at vi bytter til det også i svømmehallen og Borrehallen, sier elektro- og energiansvarlig i Horten kommune, Bjørn Langjordet, som påpeker at ledlys også er et godt valgt ut ifra miljøhensyn og levetid.

– Og så gir det bedre lys. Med ledlyset på halv styrke i hallen nå er det fortsatt bedre lys enn med det gamle på fullt. Ledlyset vil kun brukes på fullt i forbindelse med Falks kamper, sier Langjordet.

Jobben med å skifte ut lyset i Holtanhallen gikk til Ledlight Group, som holder til i Horten Industripark.

– Vi var veldig glad for å få dette oppdraget. Idrettsarenaer er et satsingsområde for oss, og vi vil bruke Holtanhallen som et showroom og håper at jobben her skal være med å gi oss flere oppdrag, sier direktør i Ledlight Group, Shahzad Abid.

Hans selskap brukte avansert teknologi til å finne fram til den beste lysløsningen for Holtanhallen.

– Etter en befaring la vi vår data og kravene for hallen inn i et verktøy som ga oss en lysberegning. Selve monteringen ble gjort i underkant av to uker, sier Shahzad Abid, som skryter av Horten kommune for å tenke framtidsrettet med valget av ledlys. – Mange kommuner vurderer det nå, men Horten er tidlig ute og skal ha kreditt for det.

Se artikkelen på Gjengangeren.no